Nieuws

Activiteit ‘zakelijk flirten’ – 12 oktober – Huize Molenaar, te Utrecht

‘Heel erg leuk! We waren met een kleiner gezelschap, dus het was een hele prettige en veilige leeromgeving voor de oefeningen’.

Dit was een van de leuke reacties, die we ontvingen op de activiteit #zakelijkflirten, georganiseerd door ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging. We hebben geleerd dat zakelijk flirten gaat over je gunfactor en over het creëren van sprankelende, goede relaties. Het maakt dat je je zaken makkelijker voor elkaar krijgt. Denk aan onderhandelen, samenwerken of een goede team sfeer creëren.

Wil je ook bij van onze volgende activiteit aanwezig zijn, houd de mail vanuit de #secretaris van ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging goed in de gaten!

Alumni lustrumdiner – 7 september 2022 – Stadshavenbrouwerij, te Rotterdam

Wij zijn aan het nagenieten van een tweede editie voor het alumnidiner, ter ere van het 40 jarige bestaan van Erasmus School of Health Policy & Management. Wij kijken terug op een mooie en geslaagde avond. Wat was het leuk om (weer) met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen #bingo!

Met speciale dank aan onze spreker van de avond Bernard Leenstra. En als avondvoorzitter Robbert Huijsman! En natuurlijk Erasmus School of Health Policy & Management, voor de fijne samenwerking.

Algemene ledenvergadering – 25 mei 2022 – Erasmus Universiteit

Op woensdagavond 25 mei 2022 vond Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. We starten de avond met een presentatie over:

Duurzame zorg: lessen uit de regio (actiegericht onderzoek ESHPM)
‘De regio’ wordt veelvuldig genoemd als centraal en ‘nieuw’ sturings- en ordeningsprincipe om capaciteitsproblemen in de ouderenzorg tegen te gaan. Hoewel regionalisering wordt gezien als oplossingsrichting voor de complexe problemen in de ouderenzorg, ontbreekt het momenteel aan kritische analyses van de regionale uitdagingen voor betrokken actoren. Recentelijk actiegericht onderzoek door ESHPM laat zien welke kwesties en dilemma’s een rol spelen bij regionale samenwerking. Tijdens de sessie hebben ingezoomd op de praktijk van regionalisering en wat we hiervan kunnen leren voor de bestuurbaarheid van de zorg.

Vragen over het onderzoek, mail naar voorzitter@eshpma.nl

Algemene ledenvergadering (ALV) 2022
Tijdens de ALV hebben we stil gestaan bij het afgelopen jaar, en hebben we onze plannen voor komende jaren aangescherpt. Als bestuur hebben we mooie input gekregen om ESHPMa voor onze leden verder vorm te gaan geven. Meer informatie volgt snel via de nieuwsbrief en LinkedIn.

Vragen of ideeën, mail naar voorzitter@eshpma.nl

Alumni lustrumdiner – 18 mei 2022 – Zalmhuis, te Rotterdam

Op 18 mei organiseerden wij als alumnivereniging ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging samen met de ESHPM Alumni Relations Officer het alumnidiner! We kijken terug op een mooie en geslaagde avond, met meer dan 175 alumni. Wat was het leuk om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen rondom het thema ‘Making Healthcare Sustainable’.

Met speciale dank aan de sprekers Cassandra Van Den BergDorie Van Hooff & Marjolein Oudshoorn. En als avondvoorzitter Marco Varkevisser

Vanwege de grote interesse organiseren we een tweede diner in september. We hopen je dan te mogen verwelkomen! Meer informatie volgt.

Aftermovie aBMG (nu ESHPMa) Annual Dinner 2020

Met veel plezier blikken wij terug op ons digitale Annual Dinner in november 2020. Het Annual Dinner is een jaarlijks terugkerend evenement en dé activiteit om te netwerken. Dit jaar gingen we in ‘break-out rooms’ met elkaar het gesprek aan over verschuivingen binnen de gezondheidszorg. Sfeer meeproeven? Bekijk dan de aftermovie!