Nieuws

Activiteit & ALV – 25 mei 2022 – Erasmus Universiteit

Op woensdagavond 25 mei 2022 organiseert de ESHPMa een activiteit en Algemene Ledenvergadering (ALV) op de faculteit van ESHPM!

Het programma
18.30-19.00 inloop met een hapje.
19.00-20.00 inhoudelijk (interactief) programma door Oemar van der Woerd (PhD Candidate Healthcare Governance) en Jitse Schuurmans (Assistant Professor)
20.00-20.15 koffie en thee.
20.15-21.00 Algemene Leden Vergadering, met onder andere Marco Varkevisser (Professor of Health Care Market Regulation) over postacademisch onderwijs

Geef je nu op via het formulier: https://lnkd.in/ePKJe_av

Inhoudelijk (interactief) programma
‘De regio’ wordt veelvuldig genoemd als centraal en ‘nieuw’ sturings- en ordeningsprincipe om capaciteitsproblemen in de ouderenzorg tegen te gaan. Regionalisering lijkt ogenschijnlijk tegenstrijdig binnen het huidige zorgstelsel van gereguleerde marktwerking, en wordt bovendien gestapeld bovenop al bestaande sturingsarrangementen zoals professionele autonomie en eerdere de- en recentralisatieprocessen. Hoewel regionalisering wordt gezien als oplossingsrichting voor de complexe problemen in de ouderenzorg, ontbreekt het momenteel aan kritische analyses van de regionale uitdagingen voor betrokken actoren. Recentelijk actiegericht onderzoek door ESHPM laat zien welke kwesties en dilemma’s een rol spelen bij regionale samenwerking. In de bijdrage voor ESHPMa zoomen we hier nader op in en bediscussiëren we de praktijk van regionalisering en wat we hiervan kunnen leren voor de bestuurbaarheid van de zorg.

Benieuwd en wil je over dit actuele thema het gesprek aangaan?

We zien je graag op 25 mei!

Alumni lustrumdiner – 18 mei 2022 – Zalmhuis, te Rotterdam

 

Erasmus School of Health Policy & Management bestaat dit jaar 40 jaar – en dat gaan we vieren met onze alumni! Ter ere van deze mijlpaal nodigt de faculteit ESHPM (voorheen iBMG) samen met alumnivereniging ESHPMa haar alumni van harte uit voor een feestelijk lustrumdiner. Het diner zal in het teken staan van ons lustrumthema Making Healthcare Sustainable.

Avondvoorzitter van het feestelijke diner is Marco Varkevisser (Hoogleraar Marktordening in de Gezondheidszorg bij ESHPM). De avond wordt geopend door Maarten IJzerman (vanaf 1 mei Prodecaan bij ESHPM) en Pernette Gerla (Voorzitter a.i. van ESHPMa). Iedere gang wordt ingeleid door een spreker, die het thema Making Healthcare Sustainable vanuit zijn/haar expertise belicht. De prikkelende bijdragen van de sprekers zullen de toehoorders uitnodigen om aan tafel onder begeleiding van een moderator verder van gedachten te wisselen.

Sprekers

  • Cassandra van den Berg (Programmadirecteur ‘Leven leiden dat je lief is’ bij Florence)
  • Dorie Van Hooff (Senior Adviseur Kwaliteit en Innovatie bij Alrijne Zorggroep)
  • Marjolein Oudshoorn (Programmamanager Gelukkig en Gezond Den Haag)

 

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Vanwege de grote interesse organiseren we een tweede diner in september. We hopen je dan te mogen verwelkomen! Meer informatie volgt.

 

 

Activiteit ESHPMa – 15 april 2021 – online

Op donderdag 15 april organiseert de ESHPMa een geheel nieuwe activiteit met (helaas) een knipoog naar de huidige realiteit. Dit keer hebben we echter wel een andere soort activiteit, we gaan namelijk een spel spelen! Hierbij zullen we zelf ervaren hoe besluitvorming plaatsvindt in tijden van crisis.

Hoe zorg je ervoor dat jouw strategische belangen worden meegenomen door andere partijen en hoe verkrijg je kennis die je zelf niet beschikbaar hebt in tijden van onzekerheid? Je vervult zelf een belangrijke rol in het beantwoorden van deze vragen!

Tijdens dit spel nemen we jullie mee naar een fictief land waar verschillende instanties bij elkaar komen om zich voor te bereiden op een onbekend virus. Afwegingen en keuzes dienen gemaakt te worden, welke invloed hebben op bepaalde groepen. Als deelnemer speel je een eigen rol en dien je samen met je medespelers tot een besluit te komen, maar let op: de klok tikt door.

Meld je snel aan via de website, er zijn slechts 32 plekken te vergeven. Wij zorgen voor wat lekkers via de post, jij hebt enkel een laptop met internetverbinding nodig.

Praktische informatie:

Wanneer: donderdag 15 april

Tijd: 19:00 – 21:00

Waar: online

Kosten: €12,50

https://shop.eventix.io/6c28ea40-d79b-11e8-b985-b774297ca5e6/tickets

Aftermovie aBMG (nu ESHPMa) Annual Dinner 2020

Met veel plezier blikken wij terug op ons digitale Annual Dinner in november 2020. Het Annual Dinner is een jaarlijks terugkerend evenement en dé activiteit om te netwerken. Dit jaar gingen we in ‘break-out rooms’ met elkaar het gesprek aan over verschuivingen binnen de gezondheidszorg. Sfeer meeproeven? Bekijk dan de aftermovie!

Vacature leden activiteitencommissie

Wil je graag je netwerk verbreden? Heb jij goede ideeën om het lidmaatschap bij de ESHPMa nog waardevoller te maken? Benut je talenten voor de activiteitencommissie!

Wij zijn op zoek naar een lid dat ons komt versterken gedurende de komende twee jaar (minimaal). Door het jaar heen organiseren we diverse activiteiten voor onze leden. Vanwege Covid voorlopig nog even online. Dit kan zijn in de vorm van een netwerkbijeenkomst, workshop of seminar. Maar andere ideeën zijn meer dan welkom.

Heb je dus zin om je creatieve ideeën tot concrete acties om te zetten en eens wat anders te doen naast te baan?  Meld je dan aan voor de activiteitencommissie!

Interesse of vragen?

Neem per mail contact op met secretaris@eshpma.nl.