Nieuws

Uitnodiging – Congres Zicht op Zorg 27 oktober 2023

Op vrijdag 27 oktober organiseert de faculteit Erasmus School of Health Policy & Management in samenwerking met alumnivereniging ESHPMa het congres ‘Zicht op zorg: Wat vindt de patiënt ervan?’

In de gezondheidszorg dragen we iedere dag bij aan een betere gezondheid of behoud van levenskwaliteit. Het perspectief van de patiënt is het uitgangspunt. Als patiënt weet je tenslotte als geen ander wat voor jou waardevol is en hoe je zorg wil ontvangen. Hoe richten we de zorg daarop in? Is samen beslissen de oplossing? Kunnen en willen alle patiënten meebeslissen? En hoe organiseer je zeggenschap in de zorg? 

We nodigen je graag uit bij de Erasmus Universiteit voor een middag vol interessante sprekers, workshops en aansluitend een netwerkborrel. 

Datum: vrijdag 27 oktober 2023

Locatie: Forumzaal, Van der Goot-gebouw, Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam (Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam)

Tijd: 12.30 – 18.00 uur

Programma:Congres

Aanmelden:Eventix

We kijken ernaar uit je op 27 oktober te verwelkomen.

Hartelijke groet,

ESHPM & ESHPMa

❗️ Save the Date l Congres ‘Zicht op zorg: wat vindt de patiënt ervan?’ ❗

Op vrijdag 27 oktober organiseert de faculteit Erasmus School of Health Policy & Management en de ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging samen het congres “Zicht op zorg: wat vindt de patiënt ervan?”.

In de gezondheidszorg dragen we iedere dag bij aan een betere gezondheid of behoud van levenskwaliteit. Het perspectief van de patiënt krijgt daarbij een steeds belangrijkere rol. Als patiënt weet je tenslotte als geen ander wat voor jou waardevol is en hoe je zorg wil ontvangen. Hoe richten we zorg daar op in? Is samen beslissen de oplossing? En hoe organiseer je zeggenschap in de zorg?

We nodigen je graag uit om terug te keren naar de Erasmus Universiteit voor een middag vol interessante sprekers, mini-colleges, workshops en een netwerkborrel.

📅 Datum: vrijdag 27 oktober 2023
🗺 Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam
🕛 Tijd: 12.00 – 18.00 uur

Zet de 📅 datum alvast in je agenda! Meer informatie over het programma en de sprekers volgt aan het einde van de zomer.

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Alumni diner – 23 mei 2023 – Stadshavenbrouwerij, te Rotterdam

Dinsdag 23 mei, was het weer zo ver! De derde editie van het alumnidiner, georganiseerd door ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging in samenwerking Erasmus School of Health Policy & Management.

Maar liefst 200 alumni waren aanwezig bij de Stadshaven Brouwerij Rotterdam. De avond bood een mooie gelegenheid voor het weerzien met bekenden en het leren kennen van onbekende alumni, onder het genot van een heerlijk diner en speciaal biertjes 🍻 .

De avond werd geopend door avondvoorzitter Gimon de Graaf, visiting fellow bij ESHPM. Gevolgd door een inhoudelijk presentatie gegeven door Julie Vancoppenolle, werkzaam als promovenda bij het Nederlandse Kankerinstituut en alumni ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging. Tijdens haar presentatie ging zij in op de toegankelijkheid van innovatieve kankermedicijnen 💊 in Europa. Verder was er een quiz, waarbij de alumni allerlei vragen ⁉ kregen over het zorgsysteem en (soms wat weggezakte kennis) over de studie.

Wij hebben erg genoten en willen iedereen bedanken voor de geslaagde avond!

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Activiteit ‘zakelijk flirten’ – 12 oktober – Huize Molenaar, te Utrecht

‘Heel erg leuk! We waren met een kleiner gezelschap, dus het was een hele prettige en veilige leeromgeving voor de oefeningen’.

Dit was een van de leuke reacties, die we ontvingen op de activiteit #zakelijkflirten, georganiseerd door ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging. We hebben geleerd dat zakelijk flirten gaat over je gunfactor en over het creëren van sprankelende, goede relaties. Het maakt dat je je zaken makkelijker voor elkaar krijgt. Denk aan onderhandelen, samenwerken of een goede team sfeer creëren.

Wil je ook bij van onze volgende activiteit aanwezig zijn, houd de mail vanuit de #secretaris van ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging goed in de gaten!

Alumni lustrumdiner – 7 september 2022 – Stadshavenbrouwerij, te Rotterdam

Wij zijn aan het nagenieten van een tweede editie voor het alumnidiner, ter ere van het 40 jarige bestaan van Erasmus School of Health Policy & Management. Wij kijken terug op een mooie en geslaagde avond. Wat was het leuk om (weer) met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen #bingo!

Met speciale dank aan onze spreker van de avond Bernard Leenstra. En als avondvoorzitter Robbert Huijsman! En natuurlijk Erasmus School of Health Policy & Management, voor de fijne samenwerking.

Algemene ledenvergadering – 25 mei 2022 – Erasmus Universiteit

Op woensdagavond 25 mei 2022 vond Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. We starten de avond met een presentatie over:

Duurzame zorg: lessen uit de regio (actiegericht onderzoek ESHPM)
‘De regio’ wordt veelvuldig genoemd als centraal en ‘nieuw’ sturings- en ordeningsprincipe om capaciteitsproblemen in de ouderenzorg tegen te gaan. Hoewel regionalisering wordt gezien als oplossingsrichting voor de complexe problemen in de ouderenzorg, ontbreekt het momenteel aan kritische analyses van de regionale uitdagingen voor betrokken actoren. Recentelijk actiegericht onderzoek door ESHPM laat zien welke kwesties en dilemma’s een rol spelen bij regionale samenwerking. Tijdens de sessie hebben ingezoomd op de praktijk van regionalisering en wat we hiervan kunnen leren voor de bestuurbaarheid van de zorg.

Vragen over het onderzoek, mail naar voorzitter@eshpma.nl

Algemene ledenvergadering (ALV) 2022
Tijdens de ALV hebben we stil gestaan bij het afgelopen jaar, en hebben we onze plannen voor komende jaren aangescherpt. Als bestuur hebben we mooie input gekregen om ESHPMa voor onze leden verder vorm te gaan geven. Meer informatie volgt snel via de nieuwsbrief en LinkedIn.

Vragen of ideeën, mail naar voorzitter@eshpma.nl

Alumni lustrumdiner – 18 mei 2022 – Zalmhuis, te Rotterdam

Op 18 mei organiseerden wij als alumnivereniging ESHPMa – Erasmus School of Health Policy & Management alumnivereniging samen met de ESHPM Alumni Relations Officer het alumnidiner! We kijken terug op een mooie en geslaagde avond, met meer dan 175 alumni. Wat was het leuk om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen rondom het thema ‘Making Healthcare Sustainable’.

Met speciale dank aan de sprekers Cassandra Van Den BergDorie Van Hooff & Marjolein Oudshoorn. En als avondvoorzitter Marco Varkevisser

Vanwege de grote interesse organiseren we een tweede diner in september. We hopen je dan te mogen verwelkomen! Meer informatie volgt.

Aftermovie aBMG (nu ESHPMa) Annual Dinner 2020

Met veel plezier blikken wij terug op ons digitale Annual Dinner in november 2020. Het Annual Dinner is een jaarlijks terugkerend evenement en dé activiteit om te netwerken. Dit jaar gingen we in ‘break-out rooms’ met elkaar het gesprek aan over verschuivingen binnen de gezondheidszorg. Sfeer meeproeven? Bekijk dan de aftermovie!